Arquitectura bioclimàtica

 Arquitectura bioclimàtica

Què és l'arquitectura bioclimàtica?

Malgrat que el terme "arquitectura bioclimàtica" ens soni a modernitat, queda lluny de la realitat. Des de sempre les persones han triat la ubicació dels pobles i les ciutats, el material amb què elaboraven els habitatges o l'orientació d'asquets en funció del clima.

A més a més, abans les persones no tenien cap manera de regular artificialment la temperatura a les seves llars. Per aixó pensaven on i com s'havien de situar els habitatges.

L'arquitectura biclimàtica intenta aconseguir el confort tèrmic a l'interior d'un habitatge de manera natural, tenint en compte les condicions de l'entorn de l'habitatge i el clima que suporta.

1. Bon aïllament tèrmic de l'habitatge. Gran quantitat d'energia calorífica es dissipa a través de murs,  teulades i finestres.

Per evitar las pèrdues de calor a l'hivern s'utilitzen materials aïllants a les parets, murs gruixuts o doble mur, i doble vidre a les finestres. El terra manté la temperatura més o menys constant, de manera que a vegades pot resultar interessant deixar enterrada una part de l'habitatge.

2. Disseny de l'habitatge. Es té en compte  l'orientació segons el clima del lloc. En zones molt fredes a l'hiverns, és aconsellable col·locar l'habitatge en direcció sud amb grans finestrals de vidre per facilitar l'entrada de radiació solar que escalfi per efecte d'hivernacle.







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EXERCICIS 15,18 I 20